Ülevaade kaltsiumikanali antagonistide toimest endoteelile - Pulges, Andres; Kals, Jaak; Zilmer, Mihkel; Kampus, Priit; Teesalu, Rein (Eesti Arst, 2003)
Kahjustunud endoteeli funktsioon on hüpertensiooni oluliseks riskiteguriks ja kliinilist kulgu määravaks faktoriks, mille mõjutamise kaudu on võimalik vähendada haigestumust ning suremust kardiovaskulaarsüsteemi haigustesse. Arvestades endoteeli keskset rolli hüpertensiooni patogeneesis, on hakatud uurima erinevate antihüpertensiivsete ravimirühmade toimet endoteeli funktsioonile, arteriaalse süsteemi jäikusele ja arteriseina strukturaalsetele aterosklerootilistele muutustele.