Naha sügelustunne psoriaasihaigetel - Elberg, Elle (Eesti Arst, 2003)
Psoriaasi korral on isikule kannatuste põhjustajaks nii nahalööbe esinemine kui samaaegne naha sügelemine. Psoriaasihaige elukvaliteeti mõjutavate negatiivsete faktorite korrelatsioonanalüüsil oli naha intensiivne sügelemine haigele kannatuste põhjustajana teisel kohal. Kõige rohkem kannatusi põhjustas haigetele nahalööbe segav mõju inimestevahelises suhtlemises. Sügelustunde häirivat mõju konstateeris 85% psoriaasihaigetest.