Tartu Arstide Liit ei mõtle mitte ainult leivast - Kelk, Jaan (Eesti Arst, 2003)
Igapäevane rühmamine tööl on meid muutnud mõnevõrra kalgiks. On oht kaotada kaasaelamise võime, mis meid küll rohkem kulutab, kuid mis tõenduspõhise (ehk tehnilise) meditsiini rüpes võiks siiski veel jääda arsti tegevuse kaaslaseks. Ilmselt seda pidas silmas ka Tartu Arstide Liidu eestseisus, kui viis 20. septembril oma lambukesed eksistentsiaalseid mõtteid kosutavale rännakule läbi Vooremaa Kuremäe kloostrisse, Toilasse ja Valaste juga vaatama.