Sülg uudsete teadusuuringute objektina - Zilmer, Mihkel; Liskmann, Stanislav; Vihalemm, Tiiu (Eesti Arst, 2003)
Sülg on heterogeenne suuõõne limaskesta ning hambaid ümbritsev vedelik, mis sisaldab glükoproteiine jt valke, elektrolüüte, väikesi orgaanilisi molekule ning verest pärinevaid komponente. Sülje töö puhastava lahuse, ioonide reservuaari, lubrikandi ja puhvrina on hästi teada. Eesti Arst 2003; 82 (2): 477–484