Soolenakkushaiguste diagnoosimise olukord - Jõgiste, Ants; Varjas, Juta; Kutsar, Kuulo; Kerbo, Natalia; Aro, Tiiu; Jõks, Unna (Eesti Arst, 2003)
Artiklis on vaadeldud soolenakkushaiguste levikutendentsi ajavahemikul 1981–2000 ja seda mõjutanud tegureid. Lisaks ametlikele statistikaandmetele on kogutud täiendavat teavet 1987 elaniku ja 171 perearsti küsitluse teel. Selgus, et 1990. aastatel ilmnenud haigestumise vähenemise tendents ei ole seletatav ainult nakkustõrje tulemuslikkusega: osutatud aastakümnel on mõneti muutunud ka soolenakkushaiguste diagnoosimise korraldus. Eesti Arst 2003; 82 (2): 472–476