Kosmeetilise rinnakirurgia meditsiinilised hilistagajärjed epidemioloogiliste uuringute alusel - Tekkel, Mare (Eesti Arst, 2003)
Kosmeetilist kirurgiat kasutatakse oma välimuse parandamiseks, paljudel juhtudel enesehinnangu tõstmiseks, et elada täisväärtuslikumat elu ja saavutada sotsiaalset edu. Silikoongeeli sisaldavad rinnaimplantaadid on olnud kasutusel üle 30 aasta, kuid seni avaldatud uuringutulemuste põhjal ei aa lõplikult tõestada ega ümber lükata väidet nende ohutusest. Eesti Arst 2003; 82 (2): 489–495