Reumatoidartriidi ja reaktiivse artriidiga patsientide elukvaliteet Eestis - Tender, Mare; Lember, Margus; Lepiksoo, Mari-Liis; Rahula, Meelis; Kallikorm, Riina (Eesti Arst, 2003)
Meditsiinis kasutatakse elukvaliteeti peegeldavaid küsimustikke järjest sagedamini, kuid suhteliselt vähe on uuritud reumaatilist haigust põdevate patsientide olukorda. Mitmed tööd reumatoidartriidi (1) ja psoriaatilise artriidi (2) haigetega on näidanud, et elukvaliteedi erinevate aspektide võrdlemine SF-36, HAQ jt üldiste küsimustike abil aitab hinnata erinevate reumaatiliste haigustega inimeste probleemide kokkulangevust või eripära. Väga vähe on tehtud elukvaliteedi uuringuid reaktiivse artriidiga haigetel.