Eluga rahulolu mudel Eesti eakatel inimestel - Soots, Annely; Tiit, Ene-Margit; Saks, Kai; Urban, Reet (Eesti Arst, 2003)
Elukvaliteeti mõjutab väga palju erinevaid tegureid, mida Ruut Veenhoveni järgi (1) võib tinglikult jagada neljaks rühmaks: välised tegurid kui võimalused ehkkeskkonna elukõlblikkus (näiteks kliima, keskkonna turvalisus, kogukonna jõukus, kultuuri arengutase, teenuste kättesaadavus); sisemised tegurid kuivõimalused ehk inimese eluvõime (näiteks kehaline ja vaimne tervis, haridus, intelligentsus, elustiil); välised tegurid kui tulemus ehk rolli kasulikkus ühiskonnale(näiteks laste kasvatamine, kodanikukohuste täitmine, loominguline panus) ja sisemised tegurid kui tulemus ehk eluga rahulolu (näiteks rahulolu tööga, hea meeleolu).