Astma Eesti täiskasvanud inimestel - Raukas-Kivioja, Aet; Raukas, Evi; Loit, Helle-Mai; Täht, Ingrid; Põlluste, Jaak; Laht, Lea; Jannus-Pruljan, Lii; Meren, Mari; Veideman, Tatjana (Eesti Arst, 2003)
Astma kliiniline diagnoos on arenenud tervishoiusüsteemiga riikide elanike hulgas laialt levinud. Arsti diagnoositud astmat on leitud ligikaudu 5%-l uuritutest vanuses 20–44 aastat (1) ja rohkem kui 10%-l uuritud lastest (2). Astmat peetakse jõuka ühiskonna üheks sagedasemaks krooniliseks haiguseks. Astma levimuse märgatavkasv viimastel aastakümnetel ja selle haiguse suhteliselt tagasihoidlikum esinemine vähem kindlustatud elanike hulgas viitab keskkonnateguriteosatähtsusele astma põhjusena (3).