Jala koormusjaotuse mõõtmine ning selle kasutusvõimalused taastusravis - Pintsaar, Aivar; Maaroos, Jaak; Kuik, Rein (Eesti Arst, 2003)
Jala koormusjaotuse mõõtmine võimaldab saada informatsiooni pöia ja hüppeliigese morfofunktsionaalse seisundi kohta kõndimise, jooksmise ja muude funktsionaalsete tegevuste ajal. Jala koormusjaotuse mõõtmine on uus objektiivne meetod tugi liikumissüsteemi ning neuroloogiliste patsientide uurimisel, samuti diabeetilise või perifeerse neuropaatia korral. Artiklis on antud lühiülevaade uue diagnostikameetodi põhimõtetest ja kasutusvaldkondadest. Eesti Arst 2003; 82 (3): 161–165