Ameloblastoomid ja nende kirurgilise ravi analüüs - Leibur, Edvitar; Herik, Marge; Soots, Marianne; Müürsepp, Peeter; Tamme, Tiia; Pintson, Ülo (Eesti Arst, 2003)
Ameloblastoomid on harva esinevad epiteliaalsed odontogeensed lõualuude kasvajad. Ameloblastoomi iseloomustab asümptomaatiline kulg, mistõttu kasvaja avastatakse tihti hilinenult. Ameloblastoom on healoomuline lõualuude kasvaja, mis võib anda hilisretsidiive. Seepärast on näidustatud radikaalne operatiivne ravi ning pikaajaline järelkontroll. Uuringus on retrospektiivselt analüüsitud 17 ameloblastoomi juhu põhjal kasvaja kliinilist pilti ja kirurgilise ravi tulemusi. Eesti Arst 2003; 82 (2): 93–97