Mida võiks tuua uus aasta? - Kork, Andres (Eesti Arst, 2003)
Möödunud 2002. aasta tõi tervishoiule nii head kui ebameeldivat. Rõõmustav oli aasta kindlasti neile maakonnahaiglatele, mille kadu nägi ette “Tervishoiuprojekt 2015”, kuid mis tänu tervemale mõtlemisele võivad tulevikus oma vajalikku tööd jätkata. Positiivne oli ka ministeeriumi tegevus ravimipoliitika muutmisel. Mõne aastaga olid kuludsoodusravimitele kasvanud 300 miljonilt 750 miljonini ning edasine tegevusetus mõjunuks hävitavalt tulevastele ravivõimalustele. Kahtlemata tõid kiired muudatused soodusravimite osas enesega esialgu kaasa suure segaduse, kuid muudatustega kaasnev võimalus saada üle mitme aasta veidigi parem ravimise finantseerimine peaks neid ebameeldivusi pehmendama.