Ambulatoorne vererõhu monitooring lastel ja noorukitel - Suurorg, Lagle (Eesti Arst, 2003)
Eestis on vererõhu ambulatoorset monitooringut rakendatud 11–18 aasta vanuste laste ja noorukite seas, kellel oli eelnevalt leitud vererõhu kõrgenemine. Selle uue meetodi abil on võimalik hinnata vererõhu erinevaid parameetreid ja ööpäevast kõikumist. Artiklis on analüüsitud vererõhu monitooringu tulemusi erinevatest aspektidest ja näidatud selle meetodi eeliseid vererõhu tavalise mõõtmise ees. Eesti Arst 2003; 82 (1): 5–9