Unearterite intima-media paksuse hindamine ultraheliga – tõhus ja ohutu meetod ateroskleroosi hindamisel - Ulst, Kai; Elmet, Märt; Ristimäe, Tiina (Eesti Arst, 2003)
Ultraheli abil saab määrata ateroskleroosi varajasi tunnuseid, nagu endoteeli halvenenud funktsioon ning unearterite ja perifeersete arterite seinte paksenemine. Intima-media paksuse määramine ultraheliga on ohutu ning hea reprodutseeritavusega meetod nii ateroskleroosi varajaste muutuste kui tema progresseerumise hindamiseks. Selle meetodi peamine eelis on lihtsus ja kiirus. Eesti Arst 2003; 82 (1): 35–39