Digitaalne geenivaramu – nüüdisaegne ja turvaline lahendus - Koik, Aire; Sontak, Gerta; Muru, Kai; Kruuv, Krista; Hapunova, Margarita; Tammaru, Tarmo; Krikmann, Ülle (Eesti Arst, 2003)
4. septembril 2002. aastal avas sihtasutus Eesti Geenivaramu Tartus oma labori uksed. Selle sündmusega realiseerus idee, mis oli idanenudalates 1999. aastast. Eesti geenivaramu projekt on alanud. Päev-päevalt koguneb geenivaramu andmebaasi geenidoonorite andmeid kolmest Eesti maakonnast: Saaremaalt, Lääne-Virumaalt ja Tartumaalt.