Acinetobacter baumannii, Pseudomonas aeruginosa ja Klebsiella pneumoniae tähtsus ning antibiootikumitundlikkus Eesti haiglate intensiivravi osakondades - Rõõm, Aino; Parts, Argo; Sepp, Epp; Mägi, Helle; Otter, Karin; Lõivukene, Krista; Naaber, Paul; Adamson, Vivika; Kallandi, Ülle (Eesti Arst, 2004)
Korraldatud uuringu järgi kuulusid A. baumannii, P. aeruginosa ja K. pneumoniae Eesti haiglate intensiivravi (IR) osakondades viie kõige olulisema patogeeni hulka. K. pneumoniae tundlike ja resistentsete tüvede suhe oli kõikides haiglates sarnane, samuti ka A. baumannii ja P. aeruginosa karbapeneemi- ja amikatsiinitundlikkus. A. baumannii tsefepiimiresistentsus oli suurim TÜ kliinikumis ning temaampitsilliinsulbaktaamiresistentsus oluliselt väiksem PERHis.