Soome tervise- ja sotsiaalregistrid ning epidemioloogilised uuringud* - Haukka, Jari; Gissler, Mika (Eesti Arst, 2004)
Soomes võeti isikukoodisüsteem kasutusele 1964. aastal ja pärast seda kanti isikukood peaaegu kõikidesse administratiivregistritesse. Praegu kehtivad Soomes ranged andmekaitseseadused, mis keelustavad delikaatse tervise- ja sotsiaalinfo kogumise. Terviseandmeid, mis sisaldavad isikut tuvastavaid tunnuseid, võib koguda patsientide või klientide informeeritud nõusoleku korral või eriseaduste alusel.Eesti Arst 2004; 83 (8): 543–552