Ajuinsult – tõsine meditsiiniline ja sotsiaalne probleem (Eesti Arst, 2004)
Eestis on suremus ajuveresoonkonna haigustesse peaaegu 2,5 korda suurem kui enne laienemist ELi kuulunud 15 liikmesmaa keskmine. Eesti Haigekassa tellimisel analüüsiti ajuinsuldi ravi 24 Eesti raviasutuses eesmärgiga selgitada kitsaskohti ja vajakajäämisi nende haigete käsitluses. Toimetuse küsimustele vastab selle uuringu autor professor Ain-Elmar Kaasik. Eesti Arst 2004;83:569–72