Angiotensiin II retseptorite blokaatorid (antagonistid) ja nende koht tänapäeva kardioloogias - Lapidus, Ilja (Eesti Arst, 2004)
Reniin-angiotensiinsüsteem (RAS) on organismi üks olulisemaid vererõhku, vee- ja elektrolüütide tasakaalu reguleerivaid fermentsüsteeme. Angiotensiin II (A II) on selle ensümaatilise kaskaadi tähtsaim lõpp-produkt. RASi blokeerimine ravimitega on andnud märkimisväärseid positiivseid tulemusi arteriaalse hüpertensiooni, südame- ja neerupuudulikkuse ravis. Angiotensiin II retsptorite blokaatorid pärsivad RASi lõpplüli, angiotensiin II (1. tüüp) retseptoreid selektiivselt. Mitme haigusseisundi korral on angiotensiin II retseptorite blokaatoreid (ARB) peetud esmavaliku ravimiks. Eestis on neid veel vähe kasutatud. Eesti Arst 2004; 83 (7): 468–472