Perkutaanne vertebroplastika kui uus minimaalselt invasiivne spontaanse lülikeha kompresioonmurru ravimeetod - Vaher, Ando (Eesti Arst, 2005)
Osteoporoos on järjest sagenev haigus. Osteoporoosist põhjustatud lülikeha kompressioonmurd põhjustab sageli valu ja häirib oluliselt haigete elukvaliteeti. Minimaalselt invasiivne ravimeetod – perkutaanne vertebroplastika – on efektiivne lülikeha murrust tingitud vaevuste leevendamiseks, juhul kui konservatiivne ravi ei ole olnud tulemuslik. Eesti Arst 2005; 84 (12): 873–877