Üleriigiline kampaania passiivse suitsetamise vähendamiseks - Lipand, Andrus (Eesti Arst, 2005)
Oktoobris 2005 algas haigekassa rahastatav üleriigiline kampaania, mille eesmärgiks on juhtida mittesuitsetajate tähelepanu passiivsest suitsetamisest tingitud terviseriskidele. Samale teemale keskendus ka 10.–17. oktoobrini Eestis toimunud rahvusvaheline vähinädal. Suitsetamine on paljude haiguste, sealhulgas ka vähi otsene riskitegur. WHO andmetel on praegu maailmas 1,3 miljardit suitsetajat ja igal aastal sureb tubakatoodete tarbimise tagajärjel 4,9 miljonit inimest. Võitlus tubakavaba keskkonna eest on oluline teema kogu maailmas. Eesti Arst 2005; 84 (11): 791–797