Sagenev allergia – kas tsivilisatsiooni nuhtlus? - Sinisalu , Väino (Eesti Arst, 2005)
Kõik arstid teavad, et allergiline nohu, bronhiaalastma, atoopiline dermatiit, urtikaaria ja süsteemne organismi reaktsioon anafülaksia on allergilised haigused. Alati ei õnnestu haigusnähte põhjustavat allergeeni kindlaks teha ja nimetatud nähud võivad välja kujuneda ka muudel põhjustel kui kokkupuude allergeeniga. Üldteada on samuti fakt, et arenenud riikides, sealhulgas ka Eestis kasvab allergiahaiguste esinemissagedus. Eesti Arst 2005; 84 (10): 737–742