Tartu Ülikooli vana anatoomikum ja farmakoloogiateaduse areng - Allikmets, Lembit (Eesti Arst, 2005)
Tartu Ülikooli taasasutamisega 1802. aastal avati 5 kateedrit ja üks prosektuur. Nende hul gas üks tähtsamaid teoreetilisi kateedreid oli dieteetika, materia medica (raviainete õpetuse) ning meditsiiniajaloo ja -kirjanduse kateeder. Loengud toimusid vanas ana toomikumis. 1865. aastal nimetati üksus ümber farmakoloogia, dieteetika ja arsti teaduse ajaloo kateedriks, millena ta töötas 20. sajandi alguseni, seega esimesed 100 aastat. Viimased 100 aastat on ta tuntud farmakoloogia kateedri/instituudi nimetuse all. Eesti Arst 2005; 84 (9): 608–616