Spontaanne pneumotooraks: ravi - Laisaar, Tanel (Eesti Arst, 2005)
Pneumotooraksi ravi koosneb konkreetse pneumotooraksi episoodi ravist ja retsidiivi profülaktikast. Ravitaktika valikul lähtutakse pneumotooraksi tekkepõhjusest, patsiendi kaebustest, pneumotooraksi ulatusest ja õhulekke olemasolust. Ravimeetoditena on kasutusel jälgimine koos O2 manustamisega, pleuraõõne punktsioon õhu aspiratsiooniks, drenaaž ning kirurgiline ravi. Retsidiivpneumotooraksi vältimiseks on kasutusel nii mehaaniline kui ka keemiline pleurodees. Eesti Arst 2005; 84 (8): 549–557