Kõrgtundlik C-reaktiivne valk keskealistel põlveliigeste algava osteoartriidiga isikutel - Tamm, Agu; Tamm, Ann; Veske, Karin; Vija, Maret; Hansen, Ülle (Eesti Arst, 2005)
Kõrgtundliku CRV (kt-CRV) ühe uue rakendusena on käesolevas töös näidatud, milliste struktuuridega või muutusega põlveliigeste ning muude kliiniliste parameetritega seostub tema kontsentratsiooni suurenemine veres. Uuritud põlveprobleemidega inimestest esines põlveliigeste algavat osteoartriiti (POA) enamikul, kusjuures kt-CRV väärtuste suurenemise alusel diagnoositud väheaktiivset põletikku esines meestel enam kui naistel. Kõrgenenud kt-CRV seostus uuritute kehamassi indeksi suurenemisega, osteofüütide esinemisega põlveliigestes ja naistel ka patello-femoraalse kõhre õhenemisega. Eesti Arst 2005; 84 (6): 388-393