Paanikahäirega patsient. Haigusjuht, küsimused ja kommentaar - Kaasik, Ain-Elmar (Eesti Arst, 2005)
20aastane naine kaebas korduvaid südamepekslemise hoogusid, millega kaasnes hingeldus, käte suremine ja surin, iiveldus ja tugev higistamine. Hood esinesid öösel ja ta ärkas nende tõttu. Ta oli üksik, kuid tal oli hea töökoht ja ta oli majanduslikult kindlustatud. Patsient oli sportlik ja harrastas tervisejooksu, läbides nädalas 3–4 korda 4–12 km kiirusega 5.30–6 min/km.