Sääskedega levivad nakkushaigused Eestis - Jõgiste, Ants; Varjas, Juta; Kutsar, Kuulo (Eesti Arst, 2005)
Sääskedega levivatest nakkushaigustest esineb praegu Eestis tulareemia. Selle nakkushaiguse teadaolevad looduskolded asuvad Põhja-Eestis, sealhulgas Pakri ja Prangli saartel. Varem on ka kolmandapäevitine malaaria olnud Eestis kohalik haigus, kuid selle haiguse järjepidev epideemiaprotsess lõppes 1949. a. Pärast Teist maailmasõda on malaariat põdenud peamiselt N. Liidu teistes piirkondades nakatunud ja seejärel Eestisse asunud inimesed. Alates 1960. aastatest olid malaaria ohukontingendiks Aafrikas töötanud meremehed. Eesti Arst 2005; 84 (3): 169-173