Kas astma on Eestis üle- või alaldiagnoositud? - Jõgi, Rain (Eesti Arst, 2005)
Rahvusvahelistes astma levimuse uuringutes on osalenud ka Eesti keskused. Astmanähtudeks peetavate vilinate ja kiunete esinemine hingamisel on Eesti uurimisalustel sagedasti täheldatav, samal ajal on diagnoositud astma levimus Eestis teiste Euroopa maadega võrreldes oluliselt väiksem. Tervikuna ei ole Eesti inimeste hingamistervis kiita. Eesti Arst 2005; 84 (3): 163-167