Duloksetiin (CYMBALTA) – efektiivne ravim depressiooni emotsionaalsete ja somaatiliste sümptomite raviks - Lätt, Katrin (Eesti Arst, 2005)
Depressioon on väga sage ja üks peamistest haigestumise ning töövõimetuse põhjustajast maailmas. Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel oli 2000. aastal haigestumus depressiooni sagedaim 15 kuni 44 a inimeste haigestumise põhjus. Depressiooni puhul kannatab inimene tavaliselt alanenud meeleolu, huvi ja elurõõmu kadumise ning energia vähenemise all, mis toob kaasa suurenenud väsimuse ja vähenenud aktiivsuse. Eesti Arst 2005; 84 (2): 133-135