Kas Eesti ja Soome arstide suitsetamisharjumused ning suhtumine suitsetamisse erinevad?* - Rahu, Kaja; Pärna, Kersti; Rahu, Mati; Myllykangas, MT.; Barengo, NC.; Sandström, PH.; Jormanainen, VJ. (Eesti Arst, 2006)
Eesmärgiga kirjeldada kahe naaberriigi arstide suitsetamisharjumusi ja suhtumist suitsetamisse tehti postiküsitlus Eesti (2480 vastanut) ja Soome (2075 vastanut) arstide hulgas. Igapäevasuitsetajaid oli rohkem Eesti kui Soome mees- (18,6% vs 6,7%) ja naisarstide (6,6% vs 3,6%) hulgas. Eestis suhtusid arstid suitsetamisse märgatavalt heatahtlikumalt kui Soomes. Mõlema riigi suitsetavad arstid käsitlesid suitsetamist väiksema pahena kui mittesuitsetavad arstid. Eesti Arst 2006; 85 (12): 802–809