Maurice Raveli haigusjuht. Primaarne progresseeruv afaasia - Tomberg, Tiiu (Eesti Arst, 2006)
Maurice Ravel, maailmakuulus Prantsuse helilooja, on laiemale kuulajaskonnale tuntud eelkõige oma teose “Boolero” autorina. Tema elukäik ja hilises keskeas kujunenud progresseeruv ajuhaigus on pakkunud huvi nii biograafidele kui ka meditsiini ringkondadele, kes teadaolevate andmete alusel on püüdnud lahti mõtestada haiguse kulgu ja selgitada selle olemust. Huvi põhjuseks on olnud asjaolu, et Ravel oli küll võimeline komponeerima muusikat, kuid ei olnud võimeline oma muusikalisi ideid kirja panema. Järgnev kokkuvõte tugineb publitseeritud andmetele. Eesti Arst 2006; 85 (12): 845–849