Endokannabinoidsüsteemi CB1 retseptori blokaator rimonabant – uus võimalus metaboolse sündroomi ravis - Sinisalu , Väino (Eesti Arst, 2006)
Endogeenne endokannabinoidsüsteem (EC) reguleerib organismi energia homeostaasi, rasva ladestumist ning glükoosi ja lipiidide ainevahetust. Selle süsteemi üleaktivatsiooni korral kaasneb liigsöömine, rasvumine, häirub lipiidide ja glükoosi ainevahetus. Need häired – metaboolne sündroom – suurendavad riski haigestuda südameveresoonkonnahaigustesse ja diabeeti. Uut tüüpi ravim rimonabant, blokeerides IEC aktiivsust, on osutunud kliinilistes katsetes metaboolse sündroomi ravis tõhusaks.Eesti Arst 2006; 85 (9): 591–594