Biomeditsiiniliste inimuuringute eetilisest raamistikust - Soosaar, Andres (Eesti Arst, 2006)
Artiklis on antud ülevaade tänapäeva biomeditsiiniliste inimuuringute üldisest eetilisest raamistikust, selle kujunemisest ja põhilistest komponentidest. Täpsemalt on kirjeldatud biomeditsiiniliste uuringute tüpoloogiat; katseisikute autonoomiat ja informeeritud nõus olekut; biomeditsiiniliste inimuuringute õigustamisest ja uuringute ülesehitusest lähtuvaid võimalikke bioeetilisi probleeme. Samuti on käsitletud inimuuringute eetikakomiteede rolli nüüdisaja bioeetikas.Eesti Arst 2006; 85 (9): 572–585