Rotaviirusenteriidi epidemioloogia - Järvelaid, Mari (Eesti Arst, 2006)
Rotaviirus on väga nakkav kergesti leviv patogeen ja maailmas kõige sagedasem soolenakkuse tekitaja lapseeas. Enne viieaastaseks saamist on ca 95% lastest nakatunud rotaviirusega. Spetsiifiline rotaviirusenteriidi ravi puudub, kuid valdav on kerge või mõõduka raskusega haiguse kulg, vaid ca 2% haigestunutest vajab haiglaravi. Euroopa riikides on rota viirus enteriidi registreeritud esinemissagedus väga erinev, samuti on suur varieeruvus aastati.Eesti Arst 2006; 85 (8): 516–521