LDL-aferees väljendunud hüperkolesteroleemia ravis - Viigimaa, Margus; Välkmann, Reet (Eesti Arst, 2006)
Terapeutiline aferees on meditsiiniline protseduur, mille käigus eemaldatakse ravi otstarbel verest kehaväliselt selle erinevaid komponente. Dialüüs on enim kasutatud ja tuntuim vere puhastamise meetod, sellele on aga edukalt lisandunud hulk teisi. Viimastel aastakümnetel on edukalt juurutatud terapeutilise afereesi meetodit erinevate haiguste raviks. Artikli eesmärgiks on tutvustada LDL-afereesi kui efektiivset meetodit raske hüpelipideemiaga patsientide ravis ja jagada Eestis selle meetodiga ravitud esimese 4 patsiendi ravikogemust.Eesti Arst 2006; 85 (8): 523–528