Pildiarhiiv kui meditsiiniinfosüsteemi lahutamatu osa - Ulst, Margus (Eesti Arst, 2006)
Veel hiljaaegu olid meedikud arusaamisel, et radioloogia pildiarhiiv on „sõltumatu saareriik” üldises tervishoiusüsteemis, kus andmeid hoitakse küll digitaalsel kujul, kuid nende kätte saamine toimub „tiguposti” teel ja väljatrükitud filmide näol. Tehnika evolutsioon on seda maailma pilti kiiresti muutmas. Digitaalsed röntgenipildid ning piltide arhiveerimise ja kommunikatsiooni süsteem (PAKS) on muutunud ka Eestis tervishoiu igapäevaelu loomulikuks koostisosaks. Eesti Arst 2006; 85 (6): 384–386