Diabeedi klassifikatsioon, diagnoosimine ja kompensatsiooni kriteeriumid - Lubi, Maire (Eesti Arst, 2006)
Praegu rahvusvaheliselt kehtiv etiopatogeneesil põhinev diabeedi klassifikatsioon ja diagnoosimise kriteeriumid võeti vastu 1997. aastal. Eristatakse 4 diabeeditüüpi: 1. tüüp, 2. tüüp, spetsiifilised tüübid ja gestatsioonidiabeet. Diabeedi diagnoosimiseks soovitatakse määrata plasma glükoosiväärtus enne söömist (nn tühja kõhu glükoosi väärtus on normaalselt Eesti Arst 2006; 85 (6): 362–365