Peaaju perfusiooniuuring kompuutertomograafia meetodil - Rakitin, Aleksei; Tomberg, Tiiu; Tolpats, Viive (Eesti Arst, 2006)
Kompuutertomograafia meetodil teostatav peaaju perfusiooniuuring (pKT) on uus kiiresti arenev uurimismeetod, mis võimaldab hinnata aju hemodünaamikat ka erakorralistel patsientidel. Meetodit kasutatakse peamiselt ägeda ajuinfarkti korral trombolüütilise ravi planeerimisel ning kasvajate antiangiogeneesiravi efektiivsuse monitoorimisel. pKT annab ka väärtuslikku infot arteriaalse vasospasmiga kaasneva isheemia diagnoosimisel subarahnoidaalse hemorraagia korral. Artiklis on käsitletud pKT tehnilisi aspekte ning kasutamise võimalusi ja piiranguid. Eesti Arst 2006; 85 (4): 339–344