Krooniline mukokutaanne kandidiaas - Öpik, Kristiina; Närska, Margit; Kukk, Terje (Eesti Arst, 2006)
Krooniline mukokutaanne kandidiaas on harva esinev haiguste rühm, mis kliiniliselt väljendub kroonilises või sageli korduvas Candida albicans’i põhjustatud naha, küünte ja/või limas kestade infektsioonis. Kaasuda võivad erinevad endokrinopaatiad ja autoimmuunsed kahjustused. Artiklis on kirjeldatud 3aastase tütarlapse haigusjuhtu, kellel esineb krooniline kandidiaas alates 2. elukuust. Eesti Arst 2006; 85 (4): 345–348