Angiotensiini konverteeriva ensüümi inhibiitorid ja angiotensiini retseptorite blokaatorid on sobivad ka 2. tüüpi diabeedi preventsiooniks (Eesti Arst, 2006)
On üldteada, et suhkruhaigete arv kasvab kiiresti kogu maailmas. Kui praegu arvatakse maailmas olevat u 150 miljonit inimest, kes põevad diabeeti, siis 2025. aastaks arvatakse nende arvuks olevat juba 300 miljonit. On leitud ka, et kui inimene haigestub diabeeti 40. aastates, siis tema eeldatav eluiga väheneb umbes 11,6 aastat. Seetõttu pööratakse suhkruhaiguse ravi ning tüsistuste ärahoidmise kõrval jätkuvalt suurt tähelepanu ka suhkruhaiguse preventsioonile. Eesti Arst 2006; 85 (1): 55–56