Nobeli auhind füsioloogias ja meditsiinis 2007 - Mikelsaar, Aavo-Valdur (Eesti Arst, 2007)
2007. aastal anti Nobeli auhind füsioloogias ja meditsiinis ühiselt kolmele teadlasele Mario R. Capecchile, Martin J. Evansile ja Oliver Smithiesile nimetuse all „Hiire organismi embrüonaalsete tüvirakkude abil spetsiifiliste geenimodifikatsioonide sisseviimise printsiibid”. Oma töödes ühendasid need kolm teadlast imetajatel embrüonaalsed tüvirakud ja DNA rekombinatsiooni, mis viis äärmiselt võimsa bioloogilise tehnoloogia loomiseni, mida nimetatakse geeni märgistamiseks hiirel (gene targeting in mice). Praeguseks on see tehnoloogia jõudnud rakenduseni tegelikult kõigil biomeditsiini aladel, niihästi alusuuringutes kui ka uute ravimeetodite ja ravimite väljatöötamisel. Eesti Arst 2007; 86 (12): 863–865