Tänapäevaste kuvamismeetodite rakendamine südame isheemiatõve käsitlemisel - Šamarin, Andrei; Brand, Ruth; Nazarenko, Sergei; Tõnnov, Äli (Eesti Arst, 2007)
Südame isheemiatõve käsitlemisel on õige diagnostika- ja ravimeetodi valik parima prognoosi ja ravitulemuse saavutamise võtmeküsimuseks. Äsja ka Eestis kättesaadavaks muutunud uute diagnostikameetodite juurutamine igapäevatöösse tingib vajaduse tutvustada nende põhimõtteid ja kasutusvõimalusi. Ülevaateartiklis on käsitletud kompuutertomograafia (KT), magnetresonantstomograafia (MRT) ja nukleaarmeditsiiniliste uurimismeetodite (SPET, PET) kasutamist südame isheemiatõve erinevate staadiumite diagnostikas ning antud erialakirjanduses avaldatud andmete ja oma kogemuste põhjal meie igapäevase tegevuse tingimustele vastavaid soovitusi erinevate meetodite kasutamiseks kliinilises praktikas. Eesti Arst 2007; 86 (9): 635-644