HIV-nakkus Eestis – vajadused, võimalused, väljakutsed - Rüütel, Kristi (Eesti Arst, 2007)
Hoolimata edusammudest ennetamise vallas on HIV-nakkuse levimus Eestis suur ning uusi juhte lisandub iga päev. Võtmevaldkonnaks HIV-nakkuse leviku pidurdamisel on töö süstivate narkomaanide ning nende seksuaalpartneritega. Oluline on pöörata tähelepanu ka rahvastikuletervikuna, sest riskeeriv seksuaalkäitumine määrab suuresti, milliseks kujuneb HIV-nakkuse levik tulevikus. Eesti Arst 2007; 86(8):503-505