Millal mõelda raputatud lapse sündroomile: kirjanduse ülevaade ning haigusjuhu kirjeldus - Talvik, Inga; Lintrop, Mare; Talvik, Tiina; Metsvaht, Tuuli (Eesti Arst, 2007)
Eesti andmetel on laste väärkohtlemine sage: 40,5 juhtu 100 000 alla aastase lapse kohta. Lapsi väärkoheldakse sageli korduvalt. Haigusjuhu kirjeldamise eesmärk on juhtida tähelepanu õigeaegse ja täpse diangoosi vajadusele, et ära hoida korduvat väärkohtlemist. Eesti Arst 2007; 86 (6): 420–423