Puukentsefaliit – kogu Euroopas levinud haigus - Sinisalu , Väino (Eesti Arst, 2007)
Puukentsefaliit (PE) on äge närvisüsteemi haarav viirushaigus, mis võib olla kerge kuluga, kuid 35–58%-l haigestunutest võib kulgeda raskema vormina ja põhjustada pikka aega kestvaid närvisüsteemi kahjustuse nähte. 2% haigestumistest lõpeb surmaga. Eesti Arst 2007; 86 (5): 305–306