Õnnetunne ja immuunsüsteem - Ainjärv, Heldi; Linnamägi, Ülla (Eesti Arst, 2007)
Emotsioonide tundmise, väljendamise ja vastuvõtmise võime on evolutsiooniline ning geneetiline. Emotsioonid mõjutavad käitumist ning on kesknärvisüsteemi kaudu seotud füsioloogiliste ja immuunsüsteemi reaktsioonidega. Tervis on ilmselgelt oluline selleks, et olla õnnelik. Kuid mil määral võib õnnelikkus mõjutada tervist? Eesti Arst 2007; 86 (1): 31–34