Argoon- ja selektiivse lasertrabekuloplastika efektiivsus glaukoomi ravis - Kaljurand, Kuldar (Eesti Arst, 2008)
Uuringu eesmärgiks oli retrospektiivselt võrrelda kahe erineva lasertrabekuloplastikameetodi efektiivsust silma siserõhu langetamisel avatud nurga glaukoomi patsientidel. Uuringu käigus võrreldi kuue kuu vältel argoon- ja selektiivse lasertrabekuloplastika protseduuri läbinud patsientide silma siserõhu langust. Jälgimisaja lõpul oli mõlemaprotseduuri kasutamisel oluline silma siserõhu langus võrreldes protseduurieelsega:rõhk alanes 5,2 mm Hg argoon- ja 4,5 mm Hg selektiivse lasertrabekuloplastika rühmas. Olulist rõhulanguse erinevust kahe meetodi vahel ei esinenud.Eesti Arst 2008; 87(12):919−922