Teleradioloogia hetkeseis ja võimalused - Ross, Peeter (Eesti Arst, 2008)
Radioloogia on kiiresti arenev eriala, seda eelkõige tänu seotusele infotehnoloogiaga ning sellest tulenevatele pidevalt uuenevatele võimalustele. Radioloogiliste uuringute arv suureneb Euroopa riikides sõltuvalt modaliteedist 3–10% aastas. On ilmne, et radioloogiliste uuringute arv kasvab läänemaailmas radioloogide arvust kiiremini. Samas võib radioloogide jaotus olla osakondade, haiglate või isegi piirkondade kaupa erinev. Süvenev radioloogide puudus sunnib otsima uusi võimalusi, kuidas ühest küljest tagada kõrge diagnostiline tase ja teisest küljest suurendada radioloogiaosakonna tõhusust. Eesti Arst 2 008; 87(10):731−732