Astma diagnoosimine ja ravi lastel: ülevaade PRACTALL konsensusaruandest - Vasar, Maire; Kivivare, Mari (Eesti Arst, 2008)
Enamikus tööstusriikides on astma laste seas kõige levinum krooniline haigus, kuid vaatamata sellele on tõenduspõhiseid andmeid selle haiguse kohta vähe. Viimasel kümnel aastal ei ole avaldatud ühtegi eranditult laste astmale keskendunud rahvusvahelist ravijuhendit. Seetõttu moodustasid Euroopa Allergoloogia ja Kliinilise Immunoloogia Akadeemia (EAACI) ning Ameerika Allergoloogia, Astma ja Immunoloogia Akadeemia (AAAAI) eksperdirühma, kes töötas välja laste astma ravijuhendi, mida saaks kasutada nii Euroopa kui ka Põhja-Ameerika kliinilises praktikas. Kõnealuses konsensusaruandes PRACTALL (PRACTicing ALLergology) antakse soovitusi farmakoloogiliseks raviks, allergeenide ja haigushoogude vältimiseks ning astmaalaseks teavitustööks. Eesti Arst 2 008; 87(10):748−754