Tipranaviir HIV-infektsiooni raviks lastel (Eesti Arst, 2008)
Tipranaviir on mittevalguline proteaasi inhibiitor, mis inhibeerib HI-viiruse paljunemisprotsessi lõpule viimiseks vajalikku ensüümi. Ravim toimib enamikku HIV-1 tüvedesse ja see on kasutusel kombineeritud retroviirusevastaseks raviks HIV-1 infektsiooniga täiskasvanutel, kel on kujunenud ravimiresistentsus teiste viirusevastaste ravimite suhtes. Preparaati kasutatakse kombinatsioonis ritonaviiriga vastavalt 500 mg / 200 mg kaks korda päevas. Eesti A rst 2008; 87(10):822 822